sreda, 29. april 2020

Najini najboljši nakupi za dojenčka (0-4 mesecev)

Današnja objava bo pisana na kožo bolj staršem, bodočim staršem in firbcem, ki jih zanima družinsko življenje :). 

V poplavi informacij, ki jih dobimo bodoči starši je včasih težko ločiti zrno od plev. V ta namen sem porabila kar nekaj ur, živcev in interneta, da sem ugotovila kaj bova potrebovala in, da sem potem našla kaj od tega, kar ponuja širni svet, dejansko pride prav, je varno, ima smisel, ipd. Odločila sem se, da poskušam komu olajšati prve mesece življenja z otrokom in predstavim tiste (večje) nakupe, ki so nam prišli (in nam še vedno pridejo) najbolj prav! Se bom pa tudi potrudila, da se čez nekaj mesecev vrnem nazaj na to temo in ugotovim, kaj je bilo tisto, kar je bilo nepogrešljivo v naslednjih mesecih. 

1. Lupinca



Eden tistih nakupov, za katerega nama je širni svet sporočil, da je brez veze in da jo potrebuješ samo za prevoz iz porodnišnice domov. Da je verjetno ne bomo uporabljali dlje, kot prvi mesec. In sledila sva intuiciji, ki nama je govorila, da je bolj smiselno kupiti lupinco posebej, kot v kompletu z vozičkom (3 v 1), saj se nama je zdelo, da bo v tem primeru bolj varna. 
Ker sva pri njej gledala v glavnem na varnost in morda malo manj na ceno, sva se odločila za najnovejši model Maxi Cosi, skupaj z isofixom. Isofix je super, če imaš avto, v katerem bo lupinca "doma" in je ne boš veliko prestavljal, je pa tudi najbolj varen način vožnje. Cenovno je malo bolj zahteven nakup, pa tudi ustreza samo točno tej lupinci in po mojih informacijah samo enemu njihovemu sedežu, pa sva se vseeno odločila zanjo. Lupinco enostavno "priklopiš" na isofix in se ti ni treba ukvarjati s tem, kako si zategnil pas. Kupila sva jo na znižanju v Baby centru, dosegljiva je na tej povezavi, isofix pa  tukaj. Svetujeva, da počakate na znižanje ali kakšen kupon, kar se bo zagotovo zgodilo vsaj enkrat v času, ko pričakujete otroka. :) 
Pred nakupom nama je bilo najbolj všeč to, da je bila najboljša na testu AMZS (oziroma, če se ne motim, starejši model je bil ocenjen malo bolje - Pebble plus) in, da je lepa. Zdaj pa se je poleg tega izkazalo še to, da je odlična zato, ker otrok ne "plava" v njej. V šoli za starše so nama namreč povedali, da je treba otroka v lupinci podložiti z miljon tetra pleničkami, česar nama ni treba početi. Lupinca ga tako lepo stisne, da ni nobenega prostora okrog njega, da bi ga morala še bolj zadelati. Sva pa opazila veliko slik otrok v drugih lupincah, ki v njih "plavajo", oziroma imajo glavo postrani, imajo okrog trupa preveč prostora, ipd. Zelo všeč mi je tudi to, da sva poleg vozička, ki ni Maxi Cosi, za 30€ kupila adapterje, s katerimi se lupinca enostavno postavi na ogrodje vozička, kar uporabljava zelo velikokrat za kakšne krajše opravke in obiske pri zdravniku. 
Za nakup avtosedeža sva se zato odločila šele sedaj (imava ga kakšen teden), lupinco pa sva prestavila v avto, ki ga manj uporabljava, ker veva, da jo bova še vedno potrebovala. Na zgornji desni sliki je že v mojem avtu, kjer je od prihoda avtosedeža naprej.

2. Gnezdo


To je bil eden tistih nakupov, za katerega sploh nisva vedela, da ga potrebujeva. Trenutno so gnezda zelo "in", čeprav se mi najprej ni točno sanjalo, zakaj ga bi potrebovala. Predstavljala sem si, da bova gnezdo namestila v njegovo posteljo, pa se to v bistvu še ni zgodilo (najverjetneje se tudi ne bo). Gnezdo uporabljava za skoraj vse dnevne počitke, za to, da Vitana odloživa, ko morava npr. na wc ali kaj podobnega in... pri nas ga uporablja tudi Hugo (na spodnji sliki). Zdi se mi, da bi morala še njemu kupiti njegovega :). Tisti, ki so na voljo v različnih spletnih trgovinah se mi, resnici na ljubo, zdijo prekleto predragi ali premajhni. Našla sem ga na facebooku, v trgovini Malčkove sanje. Za razliko od drugih prodajalcev me je prepričala predvsem izbira blaga, cena in velikost. Izbrala sva namreč večjega, 120x60cm, ker sva želela, da je uporaben dlje časa. Velikosti ne bi zamenjala, prav tako ne blaga. Oprala sva ga enostavno, na 30 stopinj. Zanj sva, brez poštnine (osebni prevzem), plačala 60€. Vitan se v njem dobro počuti, rad spi v njem in olajša nama tudi najine vikend odhode na Gorenjsko, ko ga vzameva s seboj. 

3. Igralna podloga


Dolgo časa sem bila prepričana, da želim igralno podlogo Toddlekind, za katero je treba na spletnih straneh odšteti cca 100€. Pride v velikosti, ki je pol manjša od te, ki jo imava midva, so pa res zeeeelo lepe. Ko sem opustila to idejo, sem razočarana ugotovila, da so povsod na voljo samo tiste grozne pisane puzzle s številkami, slikicami, črkami. Se opravičujem, če bom komu zlomila srce, ampak meni se zdijo grozljivo grde. (Bog ne daj, da bi katerakoli mama kadarkoli priznala, da je nekaj kupila, ker je... LEPO!) Po nekaj raziskovanja sva podlogo izbrala tam, kjer kupiva 80% stvari za najino gospodinjstvo - v spletni trgovini mimovrste. Imava Kinderkraft podlogo, ki jo za 42,59€ dobite tukaj. Všeč nama je, ker 1. paše v prostor, 2. je mehka in topla, 3. dovolj velika (cca 1.5mx2m) in 4. se enostavno opere in 5. je ugodna. Vitan na njej uživa, prav tako Hugo (:D), pa tudi nama se zdi udobna, kar je fino, ker na njej preživimo res veliko časa. 

4. Nosilka Boba


Našo Bobo je Vitan dobil za darilo od strica Mateja in tete Špele, še preden se je sploh rodil in spada med najboljša darila, ki jih je do sedaj prejel (če ni celo najboljše). Zato, ker je bila darilo, ne vem točne cene, priporočam pa, da preverite na več spletnih straneh, kje bi jo lahko dobili najceneje. Gre za nosilko Boba Classic 4GS, model Max's Map. Nama je všeč, ker sva potepuha in bi seveda rada Vitana nosila s seboj kamorkoli greva. Velikokrat zahajava v gozd in v hribe, kjer se res dobro počutiva in bi rada to prenesla tudi na Vitana. Predstavljam si, da jo bomo lahko uporabljali tudi po potepanju po svetu, dokler se bo še stisnil vanjo :). Primerna je za vse od 3.2kg pa do 20.4kg (tega si niti ne morem predstavljati), jo je pa težje uporabljati, ko otrok še ne drži glave samostojno (ima sicer trak, ki pri tem pomaga. Vitan se v njej po najinih ocenah dobro počuti, predvsem pa ponavadi v njej zaspi v prvih desetih minutah. Predvidevava, da jo bova še naprej uporabljala za sprehode in manjše hribčke, za višje vrhove pa bova, ko bo Vitan samostojno sedel, kupila Deuterjev nahrbtnik. Otroka z osmimi kilami namreč ni najlažje nositi niti po ravnem :).
Ena od spletnih trgovin, kjer sem jo zasledila, jo ponuja po ceni 104,99€. Ker je nosilka res nakup, ki ga je treba dobro premisliti, priporočam spletno strani Moj škratek za podrobna navodila, pluse, minuse in nasvete glede nosilk.

5. Blazina za dojenje (črv)



Tegale najinega črva, kot mu ljubkovalno rečeva, sva kupila že v času moje nosečnosti, v trgovini Baby center, seveda na znižanju (poročila se bom z Gorenjcem, zato to niti ni vprašanje). Vse, ki so blazino uporabljale že med nosečnostjo, so jo hvalile na vsa usta. Tudi od partnerjev nosečnic sem slišala, da je nakup, ki je v času nosečnosti NUJEN. No, pa ni bilo tako. Kljub najini zelo veliki postelji, na njej ni bilo prostora za črva. Tudi med spanjem mi sploh ni ustrezal. Zato sem ga približno 5 mesecev samo prestavljala iz tal na posteljo. Med spanjem sem ga dala na tla, zjutraj pa nazaj na posteljo. Zdelo se nama je, da sva z nakupom pač zgrešila. To pa se je izkazalo za napačno sklepanje v času, ko sem se privajala na dojenje. Blazino sem si položila na noge in si s tem zeeeelo olajšala dojenje. Še vedno jo uporabljam, za skoraj vsako domače dojenje, dnevno, udobna pa je tudi za Nejčevo uporabo, ko z Vitanom sedi na kavču. Je ravno prav mehka, lepo se jo prilagaja ob uporab in prevleka je enostavno pralna, tudi na višjih stopinjah (enostavno za moje pojme pomeni, da gre po pranju spet nazaj gor, česar ne bi mogla reči za večino ostalih stvari za dojenčke). Če se ne motim, sem jo enkrat dala na 90, čeprav po mojem na njej piše, da jo moraš prati na 30. 

Upam, da je lahko v objavi kdo našel kaj zase, če pa se vam ob branju poraja kakršnokoli vprašanje glede izdelkov, pa sem vam na voljo. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar